< reviews

Dyslexie

Laura

"Ik leer hoe ik sneller kan lezen en dingen makkelijk kan samenvatten. Ook heeft Ingrid me meer zelfvertrouwen gegeven."

We hebben verschillende dingen besproken zoals;
hoe spel je voltooid deelwoorden, hoe zet je het goede deel van het brein in werking. Ik ben erachter gekomen dat ik een beelddenker ben en dat ik daar gebruik van moet maken. Ik krijg hulp bij het lezen, daar zijn we nu mee bezig.

Ik leer hoe ik sneller kan lezen en dingen makkelijk kan samenvatten. Ook heeft Ingrid me meer zelfvertrouwen gegeven. Dit is belangrijk tijdens de toetsen omdat ik dan rustiger ben en beter kan presteren. Ik kan veel sneller door de stof heen waardoor ik sneller kan studeren. Ook heb ik geleerd hoe ik het aan moet pakken als ik een verslag moet schrijven. Ik heb verschillende plannen van aanpak gekregen hoe ik moet lezen en schrijven. Dit scheelt me heel veel tijd en ik ben veel minder bezig met lezen van lange teksten. Ze doet de verschillende aanpakken duidelijk maken door middel van voorbeelden, testjes en door het toe te passen op mijn eigen stof. Hierdoor kan ik het snel oppikken en is de begeleiding zeer effectief. Ik denk dat als ik de aanpak van lezen goed onder de knie heb dat ik zonder hulp verder kan studeren.

studente werktuigbouwkunde Fontys Engineering

©2021 Praktijk voor Leervaardigheden - Ingrid van Gulick - alle rechten voorbehouden.
In verband met het Coronavirus (COVID-19) worden in mijn praktijk de regels van het RIVM nageleefd.